מערכת הקיטור לעיקור בחקלאות היא טכנולוגיה חדשה המשמשת לעיקור של פירות, ירקות ומוצרים חקלאיים אחרים. זוהי דרך יעילה יותר לעקר צמחים המייצרים מזון מאשר השיטות המסורתיות.
מה זה מערכת קיטור לחקלאות?
מערכת קיטור היא תהליך המשתמש בחום כדי לעקר ציוד, כלים ופריטים אחרים. תהליך זה נקרא גם חיטוי.
השימוש בקיטור לעיקור בחקלאות הוצג לראשונה על ידי משרד החקלאות של ארצות הברית בסוף המאה ה-19. המערכת תוכננה להפחית את הזמן הדרוש לניקוי וחיטוי כלים חקלאיים על ידי הרתחתם.
מטרת הקדמה זו היא להסביר בקצרה את היתרונות של עיקור בקיטור בחקלאות.
עיקור בקיטור הוא שיטה נפוצה לחיסול פתוגנים במוצרים חקלאיים, כמו פירות וירקות. התהליך משתמש בקיטור בלחץ גבוה כדי להרוג מיקרואורגניזמים על פני השטח של פריטי מזון. זה שימושי במיוחד לעיבוד תוצרת שנשארה גולמית לאחר הקטיף או שזוהמה בצואה של בעלי חיים או בני אדם.
לתהליך זה יתרונות רבים על פני שיטות אחרות, כמו בישול או הקפאה, מכיוון שהוא אינו מצריך כל שינוי במרקם או בטעם המזון. יתר על כן, הוא אינו משנה את התוכן התזונתי של התוצרת וניתן להשתמש בו על מגוון סוגים שונים של פירות וירקות.
מערכת הקיטור בחקלאות היא הצורה החדשה והמתקדמת ביותר של עיקור. זוהי דרך להיפטר מחיידקים ומפתוגנים אחרים מבלי להשתמש בכימיקלים מזיקים.
המערכת משתמשת בסילוני קיטור בלחץ גבוה כדי להרוג חיידקים על משטחים, ציוד ומוצרים. מערכות קיטור יעילות יותר מצורות אחרות של עיקור מכיוון שהן משתמשות במים ובאדי קיטור בטמפרטורות גבוהות מאוד שיכולות להרוג כל מיקרואורגניזמים שלא נהרגים בחום בלבד.
מה השימוש של מערכת קיטור לחקלאות?
מערכת הקיטור לתעשיה היא דרך שימושית ויעילה מאוד לעיקור מוצרים חקלאיים. מערכת זו משמשת גם בתעשיית המזון לסטריליזציה של ציוד וכלים. מערכת הקיטור יכולה לשמש למגוון מוצרים, אך היא שימשה לרוב עם פירות וירקות.
בענף החקלאות וחדרי לחות ישנם סיכונים רבים הקשורים לבטיחות מזון. אחד הסיכונים הללו הוא שיכול להיות פתוגן או טפיל על פריט מזון, שעלול לגרום למחלה בבני אדם. זו הסיבה שכל כך חשוב לקיים תהליך עיקור לפני צריכת המזון.
מערכת הקיטור לעיקור בחקלאות יכולה לשמש כדי להבטיח שכל הפתוגנים והטפילים יומתו. מערכת זו פועלת על ידי שימוש בחום ובקיטור כדי להרוג את כל הפתוגנים והטפילים הללו, כמו גם כל מיקרואורגניזמים אחרים שעלולים להיות נוכחים על היבול.
בתהליך זה אין שימוש בכימיקלים או תוספים, מה שהופך אותו לאופציה ידידותית לסביבה למי שרוצה להימנע ככל האפשר מחומרים אלו.
למידע נוסף פנו לאתר של חשמל E